Οι δύο θεότητες μαρτυρούνται για πρώτη φορά στο Δίον. Η Πραξιδίκη (δωρ. Πραξιδίκα) είναι μια ελάσσων θεότητα, γνωστή κυρίως από την αρχαία ελληνική γραμματεία και από καταδέσμους, δηλαδή μολύβδινα ελάσματα όπου καταγράφονται κατάρες (αραί). Σε ορφικά κείμενα αποτελεί επωνυμία της Περσεφόνης. Το όνομα υπάρχει και στον πληθυντικό. Οι Πραξιδίκες απαιτούν και αποδίδουν δικαιοσύνη και τιμωρούν τους επιόρκους. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η Πραξιδίκη απεικονίζεται ως κεφαλή.
Η δεύτερη θεότητα είναι ο Ερμής Τύχων που «ενσωματώνει» μια ελάσσονα θεότητα, τον Τύχωνα, που σχετίζεται με την τύχη και συνήθως που απαντάται ως επωνυμία είτε του Ερμή είτε του Πρίαπου.
Τον Ερμή Τύχωνα τον συναντούμε και στη Μαγνησία του Μαιάνδρου. Εκεί βρέθηκε μια τριποδική τράπεζα, ανάμεσα στα δύο της πόδια εικονίζεται ανάγλυφη μια αγένεια ερμαϊκή στήλη. Το ανάγλυφο κηρύκειο κάτω από τη στήλη ταυτίζει τη μορφή (Εικ.4). Στη βάση της υπάρχει ένα επίγραμμα, στο οποίο ο Ερμής Τύχων απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στους θεατές. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και στο Δίον και στη Μαγνησία διασώθηκε το όνομα του θεού σε μνημείο που έχει τη μορφή τράπεζας προσφορών.